Nu är kontraktet påskrivet för köp av ett 70-talshus i sommaridyllen Sjötorp vid Göta kanal och Vänern. Huset är som sagt byggt på 70-talet och har aldrig genomgått någon större renovering. Det som planerats är att ta ett år i anspråk för att göra det till ett trivsamt boende och ytterligare tid för att ta sig an saker som takomläggning med mera. Jag har precis gjort mitt första köp och det är nog ett av de mest osannolika köp till denna renovering som kommer göras. Jag satt och tittade på arbetsbelysning då jag kommer börja med toaletterna och den noggrannhet som krävs kommer också kräva bra belysning. Då slog det mig att en pannlampa måste vara det perfekta valet. Jag har aldrig sett eller hört något om att använda pannlampor i samband med renoveringsarbete men jag kan inte se några nackdelar med det. Jag hittade ett urval med pannlampor hos Astrosweden här som verkar hålla lite högre kvalitet, där beställde jag en till kampanjpris. Det blir lite av en chansning men det kommer finnas helt andra användningsområden om min teori om att använda pannlampa till renoveringsbelysning inte håller fullt ut.

I nästa steg kommer jag berätta närmare om renoveringsplanerna fär huset och dessutom bjuda på en hel del bilder.

Grovplanen är att fixa boendet och att därefter fortsätta renoveringen. Detta innebär exempelvis att:

1) Måla innertak och väggar, färgen som valts är vitt i princip överallt.

2) Lägga golv. Golv till rum och hall är planerad till parkett eller tarkett, svag vit nyans. Entrén kommer få annat golv och det finns tankar på klinkers där.

3) Toaletterna måste fixas. Den lilla toan kommer framförallt målas om medan den större kommer genomgå en större förändring. Den är nu i ursprungsskick och har över 40 år på nacken.

4) Köket kommer grovfixas.

Så är planen idag och den kommer säkert ändras rejält.