För över ett år sedan skrevs ett kortare inlägg om säkerhetsdörrar här på bloggen. Sedan dess verkar mycket ha hänt och intresset för inbrottssäkra dörrar bara ökar. Det är fortfarande vanligast att det är bostadsrättsföreningarna som investerar i säkerhetsdörrarna, men alltfler privatpersoner köper också.

En vanlig myt är att dessa dörrar måste vara plåtiga och det stämmer verkligen inte. Även dörrar med högre säkerhet som klass 4 levereras idag med i stort sett samma utförande som vilken lägenhetsdörr som helst. De går att få som exklusiva trädörrar, även om dessa kostar lite mer än vad många har budget för.

Det finns vissa saker man bör tänka på inför en sådan här investering. Hittade några bra tips som är:

  1. Se till så att dörren är certifierad och lever upp till de krav som finns vad gäller inbrottsskydd och skydd mot ljud och brand.
  2. Kolla leveranstiden
  3. Vad som gäller för installationen.
  4. Ingår ringklocka, dörrspärr och säkerhetskedja.
  5. Vika garantier ges.

Det är viktigt att verkligen se vad som gäller för dörrarna då priserna varierar kraftigt. Oftast gäller grundregeln att du inte får mer än vad du är beredd att betala för. Här hittar du ovanstående råd till den som ska köpa säkerhetsdörr.

Passa även på att läsa vanliga frågor och svar om säkerhetsdörrar, då det är viktigt att du tar reda på om det verkligen är en säkerhetsdörr som du ska satsa på.