Pionjärerna bakom Wired har sagt nåt i stil med att de närmaste 30 årens tekniska utveckling kommer innebära att människans uppgift på jorden kommer ifrågasättas. Uttalandet handlar mycket om hur Internet utvecklats men det handlar också om att det som förut var framtidssagor nu blivit verklighet. Roboten har nog kommit för att stanna. Visserligen ser inte robotarna ut som i de gamla serietidningarna men numera ser man en robotgräsklippare i varje kvarter.

Där 40-talisterna bor så finns de i varannan trädgård. Hade vi haft glasväggar med full insyn hade vi nog sett en och annan robot som dammsuger också, ja för det finns redan robotdammsugare som kan fixa städningen. Nu har nämligen självaste Canvac släppt sin nya robotdammsugare, vilket jag aldrig trodde då de hela tiden pratat om centraldammsugarens förträfflighet.

Vad kommer härnäst? Kanske vi snart kan sitte och läsa tidningen i bilen med en robotförare som kör oss till jobbet. Ja detta får den som lever se. Än så länge tycker jag t o m att en centraldammsugare och GPS är lyxigt nog, men så är jag ju också en 60-talist, de nya 40-talisterna.