Behöver du renovera hemma, kanske ditt badrum, kök, sovrum eller vardagsrum? Hemmet är inte bara en plats där man kan sova, äta och umgås. Det är dessutom en plats där man tillsammans med sina närmaste kan uttrycka sin identiitet och kreativitet, en sorts tredimensionellt familjeporträtt. Alla val ni gör beskriver vilka ni är.

Din bostad bör anpassas till dina och familjs behov. Förr anpassade man sin bostad mer till sociala status, och vad andra kunde tänkas ha för åsikter om ens boende. Så kallade finrum hör väl till förgången tid.

Det går inte att svara exakt på hur lång tid det tar att renovera ett rum från golv till tak. Det finns många faktorer att ta hänsyn till; hur rummet ser ut, din erfarenhet, hur skicklig du är på att hantera verktyg och hur mycket fritid du kan avsätta för uppgiften. Ett rum som är i gott skick i ett nytt hus kanske bara behöver målas om för att allt ska bli som du har tänkt dig. Då kan det handla om 2-3 dagar, om det räcker med att tvätta väggarna och matta ner eventuell blank färg innan du sätter igång och måla.